Dorpsbelangen Pekela
Voor goed leven in een mooi dorp

Nieuws


Terug naar overzicht

26-02-2024

Bezoek aan Borgerswoldhoeve – inloopbijeenkomst Veenkoloniën – Transitie Landelijk Gebied

Bouwprojecten, industrie, veehouderijen en activiteiten zoals het aanleggen van wegen, het stoot allemaal stikstof uit. En teveel stikstof is schadelijk voor onze gezondheid en de natuur. Daarom wil de overheid met het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) verdere schade zoveel mogelijk tegengaan. Ook voor ons water en het klimaat is dit belangrijk.
Om ook in Groningen invulling te geven aan het NPLG werkt onze provincie aan een gebiedsgerichte aanpak; ‘De Transitie Landelijk Gebied.’ En zij hebben deze aanpak per regio uitgewerkt, zodat er intussen duidelijk in beeld is voor welke opgaves we staan in de Veenkoloniën.

Het is een grote opgave en dus zullen er heel wat schouders nodig zijn om te bouwen aan een toekomstbestendig Groningen, een provincie met perspectief voor landbouw en een brede welvaart! Om in september 2024 een gebiedsplan te kunnen hebben worden er de komende periode nog 4 toekomst-sessies gepland.

Wil je meepraten, meedenken of heb je vragen, suggestie of zorgen? Neem dan contact op met de provincie: 050-316 49 11. Mailen kan ook: tlg-stikstof@provinciegroningen.nl of veenkolonien@provinciegroningen.nl

* Deelgebied Veenkoloniën - Provincie Groningen



Terug naar overzicht